1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Учениците от област Велико Търново излизат в грипна ваканция от 29 януари до 9 февруари

gripna vakanciaСъс Заповед на директора на РЗИ – Велико Търново, във връзка с решение на Областния оперативен съвет за борба с грип и Остри респираторни заболявания от 28.01.2020 г., с цел ограничаване на разпространението им сред учениците в област Велико Търново, на Регионално управление на образованието – Велико Търново е предложено прекратяване на учебните занятия в училищата на територията на всички общини в областта, за периода от 29 януари (сряда) до 7 февруари (петък) включително. Учебните занятия ще бъдат възобновени на 10 февруари.

         За да бъде прекъснат механизма на предаване на заразата за времето, в което са прекратени учебните занятия е необходимо да се ограничат всички извънучилищни мероприятия и извънкласни форми на обучение, при които се събират деца и младежи.

Предвид ангажиментите на родителите и за тяхно улеснение, детските градини ще продължат да работят по обичайния си график. Присъствието на децата е по лична преценка на семейството.

На територията на област Велико Търново заболяемостта от ОРЗ и грип непрекъснато се увеличава. В сравнение с периода 17 януари – 24 януари заболяемостта е нараснала от 197 на 10 000 души на 224,70 на 10 000 души е за периода 21 януари – 28януари, като най-висока е във възрастовите групи 0 - 4 г., 5 – 14 г. и 15 – 29 г. Много високото ниво на заболяемост от ОРЗ и грип сред населението в областта се потвърждава и от вирусологично доказана циркулация на грипни вируси.

 

Прикачени файлове:
ФайлКачилРазмерПоследна промяна
Изтегляне на файла (ruo.pdf)Писмо от началника на РУО на МОН инж. Розалия ЛичеваВръзки с обществеността941 Kb28.01.2020 16:38
Изтегляне на файла (mon.pdf)Заповед на министър Красимир Вълчев за обявяване на грипната ваканцияВръзки с обществеността58 Kb28.01.2020 16:37

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица