1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Творби на художници от цяла България показва Художествена галерия „Недялко Каранешев“

DSC 0022Над 120 творби на художници от цяла България са подредени в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица. Експозицията бе открита в навечерието на празника на любовта и виното – 14 февруари. Специални гости на откриването на изложбата бяха кметът на Общината инж. Добромир Добрев, и председателят на Общинския съвет Димитър Николов. Изложбата уважиха и заместник-кметът Пламен Мадемов, общински съветници, хора на изкуството. На откриването на експозицията присъстваха и художници, които представят творчеството си в „Любов и вино“, както и много почитатели на изобразителното изкуство.

В Галерията са изложени картини на 48 художници от Горна Оряховица, Велико Търново, София, Варна, Русе, Казанлък, Бургас и др.

Уредникът на Художествената галерия д-р Деница Иванова-Александрова откри изложбата „Вино и любов“ и описа атмосферата в празничната вечер като специфична. Д-р Александрова предостави възможността на председателя на Общинския съвет в Горна Оряховица Димитър Николов да сподели свои мисли с присъстващите, в качеството му на човек, чието хоби е виното. „Прав е нашият съгражданин - банкерът и държавник Атанас Буров, за когото виното е като моста – свързва хората, развързва езици и завързва приятелства“, сподели Димитър Николов. По думите му виното не е само награда за сетивата, но и култура, философия, пътуване.

Специален комплимент към Горна Оряховица прави маринистът Светозар Арнаудов от Бургас, който избра да посрещне днешния си рожден ден в града. В навечерието на личния му празник Димитър Николов му подари вино от „Гулбанис Вайн“ и деликатеси на Иван Стефанов. За всички гости пък бе подготвен кетъринг, дело на момчетата и момичетата от ПГХТ "Проф. д-р Асен Златаров". Акцент в празничната вечер бе и специално подреденият кът с вина от изба „Гулбанис вайн“.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица