1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Занимания с българска шевица и дантела очакват посетителите на следващата Семейна събота в музея

2В следващата „Семейна събота” на 20 юли екипът на горнооряховския музей ще организира нови творчески ателиета, посветени на старинните занаяти. Интересни техники и умения ще покажат майсторите Иван Маринов (българска шевица), Маргарита Бонева и Кремена Димитрова с дъщеря си Валентина (совалкова дантела).

         Малки и големи посетители ще имат възможност да опитат с ръцете си създаването на тези традиционни красоти. С помощта на майсторите те ще могат да си изработят и накит, аксесоар или малък сувенир от нетрадиционни и непотребни на пръв поглед материали.

         Мултимедийната презентация „Керамиката – хилядолетни послания” ще продължи с представянето на един от най-старите човешки занаяти – грънчарството, неговите производи, промените и постиженията му през хилядолетията, фолклорните му превъплъщения и реперното му място в културно-историческото наследство.

В 10.30 часа започват любимите игри на най-малките – „Ряховски пъзел” и „Любопитни срещи с чудни вещи”. От горнооряховския музей напомнят на желаещите да се включат в игрите да бъдат точни, защото състезанията с награди се провеждат само по веднъж в съботния ден – сутрин от 10.30 до 11.00 часа!

         И през това лято билетът за едно семейство остава 2 лева. Входната такса дава възможност на всички да участват в образователните кътове и работните ателиета, да се включат в игрите „Ряховски пъзел” и „Любопитни срещи с чудни вещи” и да разгледат музейните експозиции. Работното време на музея за посещение на „Семейни съботи” е от 10 до 17 часа.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица