1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Пламен Мадемов е новият заместник-кмет с ресор „Образование, култура и социални дейности“

DSC 0297Пламен Мадемов е новият заместник-кмет по хуманитарните дейности на Община Горна Оряховица, като зае длъжността в началото на тази седмица.

Завършил е ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ във Велико Търново с испански и английски език. Дипломира се като бакалавър в специалност „Български език и история“ на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“, след което става магистър по „Българска история“ в същия университет.

През учебната 2003/2004 г. е преподавател по испански език в СУ „Вичо Грънчаров“ Горна Оряховица. От 2004 до 2008 г. работи в Община Горна Оряховица като ръководител на туристически информационен център. От 2008 г. е назначен в Исторически музей – Горна Оряховица, където започва като уредник, а от 2013 г. става директор на институцията.

Под ръководството на Пламен Мадемов в горноряховския музей започват много нови инициативи, които запазват своята устойчивост през годините. През 2014 г. стартира лятната образователна програма „Семейни съботи в музея“. От 2015 г., след близо 25-годишно прекъсване, са възобновени археологическите проучвания на крепост Ряховец, а обектът придобива статут на недвижима културна ценност от национално значение. Година по-късно Историческият музей, Община Горна Оряховица и две от средните училища на града в партньорство с археологическия екип поставят началото на първата в България Археологическа школа за ученици. В нея младежи от различни възрасти получават уникалната възможност да се запознаят на място с работата на археолозите и да вземат участие в проучването на част от миналото на своя град. В традиционно се превърна и участието на горнооряховския музей в инициативата „Европейската нощ на музеите“, която се провежда с редица съпътстващи атракции.

През същия период под ръководството на Пламен Мадемов бяха открити две нови експозиции в Исторически музей – Горна Оряховица – „Горнооряховски суджук“, посветена на един от вековните кулинарни символи на града, и обновената „Археология“, включваща много нови експонати от фонда и теренните проучвания.

В личния си живот новият заместник-кмет е женен с едно дете. Свободното си време обича да посвещава на пътешествията и футбола. От малък е запален привърженик на ОФК „Локомотив“ Горна Оряховица и е щастлив, че синът му активно тренира и се състезава в детско-юношеската школа на клуба.

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица