1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Установена е причината за неприятната миризма, усетена днес в Горна Оряховица

DSCN5693 modifiedСигнали, подадени от граждани за неприятна миризма на оборски тор, провокираха извършването на проверка от общинска администрация. Експертите еколози са установили, че неприятната миризма се дължи на транспортиране и разхвърляне на оборски тор по земеделски земи. Оборският тор е органичен и съдържа хранителни вещества, които постепенно се освобождават в почвата. Той повишава почвеното плодородие и подобрява структурата и свойствата на почвата.

При засилен вятър и предвид разположението на Горна Оряховица, е възможно периодично да се усеща неприятната миризма на разхвърлян оборски тор. Общинска администрация е уведомила земеделските производители, чиито обработваеми площи се намират в близост до града, извършвайки такъв вид наторяване да предприемат мерки за заораване на оборския тор, за да се предотврати неприятната миризма.

Община Горна Оряховица е уведомила РИОСВ – Велико Търново за възникналия проблем. От Инспекцията уточниха, че не разполагат с апаратура, която да улавя ухания и миризми, както и да установява какъв е техният източник.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица